discovery SORRENTO  
     
  Cooking tips sorrentine - Roccocò  
     
 

 

    Ingredients:
1 kg. of flour
1 kg. of sugar
300 grs. of almonds
200 grs. of cedar and scorzette (candied fruit)
2 envelopes of vainiglia
2 cinnamon envelopes
5 nails of carnation crushed
3 green oranges
3 green mandarins
3 grated green lemons
3 grs. of ammonia for sweets
250 grs. of lukewarm water
 
 

Christmas sweets: Mostaccioli, Struffoli, roccocò, wisdoms, susamielli.

The mostacciolis have form to rhombus. They draws their name from the habit of the farmers to pour some must in I mix him to make him/it more dessert.


The sosamiellis owe their name to the characteristic form to “S”. anciently They was of three types: noble sosamiello, sosamiello for bagpipers and sosamiello of the good walk. The distinction was due different agl'ingredienti, more expensive, that were used in operation of the role of the people to which you/they were offered.
The roccocòs draw the name from the French term “rocaille” for the form to Baroque and roundish shell.


Preparation:
To put the fountain flour on the spianatoia, to add to the center the sugar and the other ingredients. To also incorporate the ammonia and 250 grs. of lukewarm water, to mix well. When pasta is hard, to make so many buns and to put her on an oven plate anointed., to brush the surface with a beaten egg. To bake and to cook to 200° for about 35 minutes.







 
 

Ristoranti a Sorrento "scelti per Voi"
 
  Ristorante 'o Parrucchiano
Benvenuti nel "Museo dell'ospitalità". Il ristorante "'o Parrucchiano", dove la grande tradizione gastronomica è ingrediente saliente per accogliere il nostro cliente.Tel. +39.081.8781321
   
  Ristorante Vela Bianca

Il Ristorante “Vela Bianca” vi da il benvenuto nell’antico borgo marinaro del porto di Sorrento, di fronte al golfo di Napoli.

Offrire la giusta intimità a coloro che vogliono scoprire la tradizionale cucina sorrentina e napoletana rivisitata..

Tel. +39.081.8781144
   
  Ristorante Villa le Palme

Il Ristorante “Le Palme”, adagiato nel verde delle colline sorrentine, è una splendida “finestra” sul Golfo di Sorrento e di Napoli. Aperto a pranzo e cena, “Le Palme” è adatto per festeggiare anniversari e matrimoni o semplicemente per trascorrere una giornata, una serata in un'atmosfera luminosa, caliente e rilassante.

Tel. 39 0818784868

   
  Ristorante Donna Sofia
Ristorante Donna Sofia cucina tipica e raffinata, locale elegante in Sorrento.
Tel. +39.081.8773532
   

 

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